RU UK
RU UK
Онлайн заява

Як правильно розрахувати кількість їжі на людину?

VIP Catering / Блог / Новини / Як правильно розрахувати кількість їжі на людину?
Як правильно розрахувати кількість їжі на людину?

З цим питанням рано чи пізно стикається кожен із нас, варто лише зайнятися організацією свята, навіть якщо захід організовується власними силами. Ми допоможемо вам розібратися із цим нелегким, як здається, питанням. Отже, в першу чергу, ви повинні визначитися з тим, що за тип заходу у вас передбачається, а також з його тривалістю.

Наприклад, якщо у вас передбачається проведення фуршету-коктейлю, то він триває не довше 1,5-2 годин. Кількість їжі на такі заходи, як правило, становить 220-250 грамів на людину, частування складаються з легких канапе, які можна з'їсти в один укус. Цей вид обслуговування вибирають на різного роду презентації або як частину великого заходу, коли гостей потрібно зайняти або розважити перед основною програмою.

Наступний вид заходу – фуршет тривалістю 2-3 години. Тут уже частування складаються із холодних закусок, салатів, а також гарячих закусок та десертів. Загальний вихід їжі на особу становить приблизно 500-600 грам. Звичайно ж цифри ми надаємо приблизні, і вони безпосередньо залежать від того, скільки часу все ж таки буде проходити ваш фуршет.

А найтриваліший і найскладніший вид заходу – банкет. Його тривалість у середньому становить 6-8 годин. Відповідно потрібна більша кількість частування. Починається банкет найчастіше вітальним коктейлем – поки гості збираються, їх пригощають легкими канапе та шампанським чи вином. А вже сам банкет – це, природно, холодні закуски, салати, гарячі закуски та основний страви та десерт. Загальний вихід їжі на особу становить близько 1000-1200 грам.

Все це не остаточні цифри, а скоріше орієнтир, який допоможе зрозуміти загальну картину та впевненіше спілкуватися з менеджерами ресторану чи кейтерингової компанії.